שברים בעקב
עצם העקב היא העצם הגדולה ביותר בכף הרגל. מרבית השברים בעקב נגרמים כתוצאה מנפילה מגובה וכוח דחיסה המופעל על העקב. במקרים רבים מדובר בתאונת עבודה כתוצאה מנפילה מסולם.
השבר שנגרם עובר דרך מפרק שנמצא בין עצם העקב לבין עצם התלוס בקרסול הנקרא המפרק התת תלרי. מפרק זה משתתף בתנועות של כף הרגל לצדדים. בנוסף לפגיעה במפרק עצם העקב עלולה להפוך לרחבה יותר ולנמוכה יותר.
עד לפני מספר שנים היה מקובל לנתח שברים בעקב שבהם זוהתה פגיעה במפרק התת תלרי ולבצע שחזור פתוח של מבנה העצם וקיבוע עם משתלים של פלטות וברגים.
בעשור האחרון התפרסמו מספר מאמרים רציניים שהוכיחו שהניתוח לא משפר את התוצאה הסופית ולכן אין צורך בניתוח פרט למקרים מיוחדים.
למרות המלצה חד משמעתית זו, חלק מהאורתופדים בארץ ממשיכים לבצע את הניתוח.
הטיפול הלא ניתוחי מתבצע באמצעות גיבוס הרגל ואי דריכה למשך חודשיים. בדרך כלל לאחר חודשיים קיים כאב ניכר בדריכה וקושי בהליכה, שמשתפרים לאט ובהדרגה במשך השנה הראשונה.
תיפקוד המפרק התת תלרי בדרך כלל לא חוזר לנורמלי ולכן קיים קושי קבוע ללכת על משטחים לא ישרים כגון בשדה, בנחל על אבנים וכו'.
בדרך כלל לאחר שנה הכאב נעלם או שרמתו נסבלת ואין בעיה ללכת על משטחים ישרים. בחלק מהמקרים הכאב לא משתפר והופך לכאב כרוני ובמקרים אלו ניתן לבצע ניתוח לקיבוע המפרק התת תלרי עם תוצאה טובה.